Nieuw in ons kenniscentrum: model huishoudelijk reglement en een update van het model (vrijwillige) medewerkers overeenkomst.
- Model huishoudelijk reglement. Deze is sinds kort beschikbaar en kan helpen in het opstellen van aanvullende regels op de statuten. Omdat statuten via een notaris gaan, is het niet wenselijk voor elke verandering in regels een statutenwijziging door te voeren. Het huishoudelijk reglement is hierin een oplossing.
- De update van het model (vrijwillige) medewerkers overeenkomst gaat over de toevoeging van een lid met betrekking tot ongewenst gedrag.
De NLPO adviseert organisaties de aanpassing mee te nemen in nieuw af te sluiten overeenkomsten.
Nieuwe ronde Dossiersubsidie voor lokale en regionale journalisten
Op donderdag 15 februari is een nieuwe ronde begonnen van de Dossiersubsidie, de regeling voor lokale en regionale journalisten die graag dieper in een onderwerp willen duiken.
De regeling is bedoeld voor lokale en regionale journalisten die een serie van meerdere publicaties willen wijden aan een voor hun regio belangrijk onderwerp en die daar tijdens hun reguliere werkzaamheden onvoldoende tijd voor hebben.
De deadline voor het doen van een aanvraag is maandag 11 maart. Wanneer je éénmalig advies wilt over je aanvraag zorg dan dat deze uiterlijk op maandag 4 maart als concept klaarstaat.
Elke onderzoeksredactie kan te maken krijgen met een aanklacht of zelfs een rechtszaak. Dit kan, zeker met beperkte middelen, best spannend zijn.
In een onlangs verschenen artikel bij het SvdJ worden tips gegeven over hoe je dergelijke situaties zo veel mogelijk kan voorkomen. Ook lees je welke hulp eventueel beschikbaar is als het wel zover komt.
Een training voor (beginnende)redacteuren en iedereen die inhoudelijk een nieuws- of actualiteitenprogramma maakt.
Met Sanne Boswinkel duiken we in de stroom berichten die op een redactie terecht komt. Wat zijn de interessantste bronnen en waarom? Hoe filter je? Welke journalistieke principes hanteer je daarbij? En wat is eigenlijk het belang van een redactie?
We richten ons op jouw kijkers en luisteraars, en leren ook hoe je effectieve teksten schrijft voor radio, tv en online platforms.
Meld je aanvoor deze leerzame training op 9 maart in Den Bosch.
Inspiratiedag sessie:
Nieuwslezen op de radio met Robert-Jan Knook
Nieuwslezen is een vak. Met een mooie stem alleen ben je er nog niet! Dat gaat Robert-Jan Knook je leren tijdens deze sessie op de Inspiratiedag op 23 maart in Apeldoorn. Bekijk de video waarin hij dit zelf verder toelicht.
Robert-Jan Knook maakte al in zijn tienerjaren zijn debuut bij de lokale omroep. Inmiddels werkt hij al tientallen jaren als nieuwslezer voor de commerciële radiozenders, voornamelijk via het ANP.
Videoreeks 'begonnen bij...' met Fabienne de Vries
In de videoserie ‘begonnen bij’ gaan we met voormalig lokale omroepmedewerkers terug naar de plek waar ze zijn begonnen. De afgelopen weken waren dat vooral medewerkers die achter de schermen in de mediasector actief zijn. Deze keer een bekend gezicht van vóór de camera: Fabienne de Vries.
Ze stond o.a. aan de wieg van TMF en werkte voor RTL en verschillende landelijke radiozenders. Maar het begon allemaal bij Radio Rondevenen (nu RTV Ronde Venen).
Op 17 februari 1974 vond de primeur plaats: de eerste legale uitzending van een lokale omroep. Dit historische moment vierde RTV Melick-Herkenbosch (nu OR6) afgelopen weekend met een open dag, waar medewerkers en voormalige medewerkers bijeenkwamen.
Ter ere van hun 50-jarig bestaan heeft de omroep een documentaire geproduceerd, die hier te bekijken is.
De NOS besteedde afgelopen week aandacht aan het jubileum van de lokale omroep. Hoewel RTV NOF nog geen vijftig jaar bestaat, zijn ze al lange tijd actief in de streek, en daarom ging NOS bij ze op bezoek. Kijk de uitzending terug (vanaf 12 minuten).
Hoe ziet de kabelkrant van jouw omroep eruit? Deel je foto!
Bijna elke lokale omroep in Nederland heeft nog tekst-tv. Voor het boek '50 jaar lokale omroep' gaan we een overzicht maken van verschillende kabelkranten in Nederland. Graag ontvangen we hiervoor jullie input!
Dat mag een foto zijn van vroeger of een screenshot van de bestaande kabelkrant.
Graag zien we op de foto de herkenbare uitstraling van de kabelkrant van jullie lokale omroep.